Mine yndlingsbøger
 
Jeg har i denne, tekstombrydningsopgave, valgt at skrive lidt om de bedste bøger jeg har læst -Ringenes Herre, skrevet af J.R.R.Tolkien.
Stødte på dem i slutningen af ´70erne og har læst dem mange,mange gange og var meget spændt på, hvordan de ville slippe godt fra, at filmatisere dette ret så specielle univers og den ret så unikke handling med de mange fantastiske figurer, men må jo sige, at det slap de sørme da helt godt fra. ...nu kan jeg så bare se frem til, at de får taget sig sammen til at lave en film over bogen "Hobitten", som jo foregår før den filmtriologi de har produceret.
...min yndlingsfigur er helt klart Gandalf og derfor har jeg også valgt, at sætte et billede ind - af netop ham!
 
Lidt om J.R.R.Tolkien: (John Ronald Reuel Tolkien)
 
Han blev født i Bloemfontein, Sydafrika, den 3.januar 1892 af engelske forældre. Da hans far døde, flyttede resten af familien tilbage til England, hvor han 1911-1913 fik sin uddannelse indenfor sprogkundskab på Exeter College i Oxford.
Han blev gift med Edith Bratt i 1916 og de fik 4 børn - tre sønner og en datter.
 
Tolkien arbejdede konstant med, at udvikle sine mytologiske fortællinger og sprog og han var stærkt inspireret af ældgamle fortælletraditioner samt temaer og figurer fra norrøne, keltiske, græske og orientalske myter og sagn m.m. I 1937 udkom HOBITTEN, som blev ´født´ på et stykke papir en dag, da han arbejdede med at rette eksamensopgaver og han satte sig siden til, at finde ud af, hvad en Hobbit egentlig var for en størrelse. Forlaget George Allen & Unwin var betaget af Tolkiens historie om ´den halvlange´ og universet Midgård og bad ham lave en fortsættelse. Det tog Tolkien nærved 20 år at færdiggøre fortællingen om de modige Hobitters skæbne. I årene 1954-55 udkom triologien RINGENES HERRE, som har opnået kultstatus blandt millioner af læsere verden over.
 
Tolkien døde i 1973 og ligger begravet sammen med sin kone Edith i Oxford.
 
...det var så bare lige lidt om min favorit forfatter ;-))
Knus fra Connie
 
Tak til Lise Falsing for lån af tutorial til denne Lektion 5-1
 
Tilbage til Scrippy Menuen
 
 
   ~~Ssc&Stationary by C.Røjgaard and Tutorial by Lise Falsing~~