I år runder jeg det skarpe hjørne - uha da! - 50 år!
Nogle mennesker ønsker sig i den anledning en kæmpe fest, en drømmerejse eller noget andet mere eller mindre dyrt. Jeg har ønsket mig en ny have, men da dette ikke er nemt at lave i december måned så har vi tyvstartet her i foråret 2009.
Tom og vores gode ven Flemming fik ordnet meget af det tunge i forbindelse med en uges ferie i maj. Resten tager vi stille og roligt som nu vejr, helbred og tid tillader.
I mit gaveønske var der ikke noget fiskebassin, da det både er meget dyrt og temmeligt besværligt at lave et sådant og det vi overtog var ikke til at redde.
Jeg har taget lidt billeder som processen skrider frem.
 
Hilsen Connie
 
PS. ...skal lige tilføjes at alle de flotte og raske fisk fik et nyt hjem. Vi tog til Plantorama i Viborg og i deres fiskeafdeling spottede Tom lige et par, der kiggede på iltgivende planter. Han spurgte dem om de ville overtage en masse fisk og det ville de meget gerne, da en Ilder havde snuppet alle deres. Senere på dagen kom de hjem til os og drog hjemad med fisk og diverse tilbehør - ganske gratis.
Aldrig har jeg set så forundrede mennesker, for som de sagde mange gange, "sådan noget sker da bare ikke"! - jow! - det gjorde det og jeg var ligeså glad som dem for hvorfor slå flotte, raske fisk ihjel hvis det kan undgås!
 
 
Sådan så haven ud d.17.april 2009:
 
  
 
  
 
 
Den 18.april blev den gamle græsplæne og de udtjente buske fjernet:
 
  
 
 
...så begynder den nye bedkant at tage form:
 
  
 
 
Den 10.maj: ...nu er der snart ikke mere tilbage af det gamle fiskebassin!
Flemming og Tom puster sig op til at flytte de meeeeget tunge sten endnu en gang, da fruen alligevel ikke ville bruge dem til et stenbed i midten af haven - ups!
Jeg tror de var lidt trætte af mig den dag, men det så altså ikke særlig godt ud - mindede nærmest om en gravhøj.
 
   
 
 
De sten jeg ikke vil ha´ ryger retur med den container som kom med flisesand.
...nu er fiskebassinet helt væk og der bliver gjort klar til udvidelse af terrassen.
I baggrunden kan man se at jeg er kommet noget længere med bedene og er begyndt at lægge ukrudtsdug og sten i gangområdet.
 
  
 
 
Så bliver der gjort klar til udendørsstrøm, bla. til en vandsten - lidt vandrislen i haven må der være ;-)
 
    
 
 
Havens fugle plejede at drikke og bade i et lavt område af fiskebassinet - nu har de fået et nyt fuglebad, som meget hurtigt blev taget i brug. Hr. Sol er dog ikke helt tilfreds med at dele badefaciliteter med Fru. Sol, meeeen det bliver han nødt til ;-)
 
  
 
 
23.maj: Jeg har malet det gamle skur og Tom og Flemming er blevet færdige med sandkassen (hundetoilet). I den ene ende af haven blev jeg endelig færdig med den meget lange bedraftekant og i den anden ende af haven er Tom ved at udvide vores terrasse.
 
  
 
 
29.maj: Endnu en levering af sten til gangområdet som indtil nu er belagt med 4 tons. Vi regner med at skulle op på 7-8 tons for, at få et optimalt lag. Det skur vi fik sat op sidste sommer har fået Gori og den gamle egetræstønde er kommet på plads.
 
    
 
 
30.maj: Så fik vi endelig fjernet den sidste plante fra husmuren, et ret så vildtvoksende kvædetræ som vi ikke har set en eneste frugt på.
Pladsen blev så til grillplads istedet for og vi har en idé om, at lave en form for markise, så der også kan grilles i tilfælde af regnvejr.
 
   
 
 
 
 
 
   ~~Ssc&Stationary by C.Røjgaard, with inspiration from a Tutorial by Lise Falsing~~